Wildlife of India - GK Questions and Answers -Part 1



1. Which Indian state has most number of Wildlife sancturies?
Ans: Maharashtra

2. Wildlife Institute of India is situated at:
Dehradun

3. Project Tiger was started in the year:
Ans: 1973

4. Which Indian state has most number of National Parks?
Ans: Madhya Pradesh

5. The Wildlife Protection Act was passed in India in the year:
Ans: 1972

6. Buxa Tiger Reserve is located in the state:
Ans: West Bengal

7. Jaldapara National Park famous for the one-horned rhinoceros is in the state:
West Bengal

8. Kaziranga National Park is in the state:
Ans: Assam

9.  The Bhitarkanika Mangroves are a mangrove wetland in the state:
Odisha

10. Point Calimere Wildlife and Bird Sanctuary is in the state:
Tamil Nadu

11. Nalsarovar Bird Sanctuary is located in the state:
Gujarat

12.  India's first national park was established in 1936 as Hailey National Park, now known as:
Ans: Jim Corbett National Park

13. The Hemis National Park is high altitude national park in the state:
Ans: Himachal Pradesh

14 Which tiger reserve becomes first in India get official mascot ?
Kanha

15. Manas National Park is a UNESCO World Heritage Site in the state:
Assam


Share :
+
Next
« Prev
Prev
Next »
2 Comments
This comment has been removed by the author. - Hapus

GK Cards

 
Back To Top