2017 August Current Affairs for Kerala PSC Exams

1. Who was appointed as new Director General of Railway Protection Force?
Ans: Dharmendra Kumar

2.Which heritage site is depicted in India's new 200 Rupee note issued by RBI?
Ans: Great Stupa at Sanchi

3. Who were awarded 2017 Rajiv Gandhi Khel Ratna Awards?
 Ans:   1. Sardar Singh (Hockey)
           2. Devendra Jhajharia (javelin thrower )


4. Who was elected as 15th Vice President of India?
Ans: Venkiah Naidu

5.  First Indian para athlete to receive the  Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?
Ans: Devendra Jhajharia

6.  Which railway station in Uttar Pradesh is renamed after Deen Dayal Upadhyaya in a bid to revive the legacy of Upadhyaya, who died in 1968 at the junction ?
Ans: Mughalsarai

7. Which city was selected as the Venue of 2024 Olympics?
Ans: Paris

8. Which city was selected as the Venue of 2028 Olympics?
Ans: Los Angels

9. Which Indian heritage site is depicted in s new 50 Rupee note issued by RBI?
Ans: Hampi

10. Which footballer won the UEFA Player of the Year award for the 2016-17 season?
Ans: Cristiano Ronaldo

11. Who was appointed as new Chairman of Railway Board?
Ans: Ashwani Lohani

12. Who was appointed as new CMD of Air India?
Ans: Rajiv Bansal

13. Sushma Swaraj inaugurated the country's first Videsh Bhavan, assimilating all Regional Passport Offices and allied departments under a single roof at :
Ans: Mumbai

14. Who was appointed as new Chief Secretary of Kerala?
Ans: K.M Abraham

15. Venue of 2017 World Badminton Championship?
Ans: Glasgow, Scotland

16. Which is the name of latest Android 8 version released recently?
Ans: Oreo

17. Which Indian won the title at 2017 Bulgaria Open Badminton tournament?
Ans: Lakshya Sen

18. Which country topped the medal list in the 2017 IAAF World Championships held at London?
Ans: USA

19. Winners of 65th Nehru Trophy Boat race?
Ans: Gabriel Chundan

20. Which player won gold in men's 100m event at the 2017 IAAF World Championships ?
Ans: Justin Gatlin (USA)

21. Which player won gold in women's 100m event at the 2017 IAAF World Championships ?
Ans: Tori Bowie (USA)

22.  'An Insignificant Man', a film documenting the life of which politician?
Ans: Arvind Kejriwal

23. Who was appointed as new Vice Chairman of NITI Aayog?
Ans: Dr. Rajiv Kumar

24. Who was appointed as 45th Chief Justice of India?
Ans: Justice Deepak Mishra

25. Which team won 2017 UEFA Super Cup Football title?
Ans: Real madrid


Share :
+
Next
« Prev
Prev
Next »
0 Comments

GK Cards

 
Back To Top