Computer Awareness Questions and Answers



1. What is set of operation of loading operating system in the computer when it is switched on called?
Ans: Booting

2. The part of computer that co-ordinates all the function is called:
Ans: Control Unit

3. Moving process from a main memory to a disk is called :
Ans: Swapping

4. A kilobte is equal to how many bytes?
Ans: 1024

4.In the URL http:..www.fb.com/gklokam, the portion labelled http is:
Ans: Protocol.

5. EDVAC belongs to _______ generation computers.
Ans: First

6. ___ is a small group of computers and peripherals linked together in a small geographical area.
Ans: LAN

7. The .ppt extension is used for ___ files.
Ans: Powerpoint.

8. What is the full form of EPROM?
Ans: Erasable Programmable Read Only Memory.

9. The free available piece of software designed to update a computer program, fix bugs or improve it is called:
Ans: patch









Share :
+
Next
« Prev
Prev
Next »
0 Comments

GK Cards

 
Back To Top